Pomaranč sa v gastronómii bežne kombinuje s čokoládou a všetci to máme radi. V káve taktiež môžeme nájsť čokoládové tóny a preto táto kombinácia pomaranču a čokoládového espressa z Brazílie nakoniec nie je až taká prekvapujúca. K tomu už len teplý croissant s maslom a ideálne raňajky na slnečné ráno sú na svete.
Ingrediencie
- double shot espresso (cca 50 – 60 ml) – vyskúšajte čokoládovú Brazília Cerrado Fine alebo to skúste s tropickou Colombia El Mirador
- čerstvá pomarančová šťava alebo kvalitný pomarančový džús (bez dužiny) – 100ml
- kocky ľadu
Postup
1
Do pohára nasypte kocky ľadu podľa toho koľko vám vyhovuje.Postačia aj 2 kocky, no ak ho chcete viac osviežujúci, kľudne môže byť pohár plný ľadových kociek.
2
Do pohára s ľadom nalejte 100 ml pomarančovej šťavy alebo džúsu.
3
Pripravte si double shot espresso (a.k.a dvojité espresso) – podľa typu kávovaru sa jeho objem môže líšíť, ale na docielenie ideálnej chuti tohto drinku by malo espresso mať okolo 50 – 60 ml. Pomaličky ho nalejte do pohára s džúsom, najlepšie cez lyžičku priamo na ľadovú kocku, aby sa dôkladne vychladilo.
4
Premiešajte a vychutnajte si ho 🙂
Tento osviežujúci drink je navyše aj veľmi fotogenický, tak ak si ho budete doma skúšať, nezabudnite nás označiť na sociálnych sieťach, ktoré nájdete nižšie 🙂
TIP BARISTU:
Tento drink sa dá pripraviť namiesto espressa aj s cold brew. Recept na Cold brew nájdete tu.