Páli ťa po káve záha? Možno piješ zlú kávu.

Zvykne ťa po káve páliť záha, či máš pocit ťažoby na žalúdku ? Pozri sa s nami na skutočný dôvod týchto problémov - pravdepodobne ťa prekvapí .

Vyriešili sme problém nášho zákazníka. 

Možno vyriešime aj ten tvoj.

Pred pár dňami nám napísal zákazník:

„Prestal som piť kávu, pretože ma po nej páli záha — asi pijem príliš kyslú kávu.“

Po krátkej konverzácii sme ale zistili, že nepije výberovú kávu, ale lacnú, prepraženú kávu z regálu s vysokým podielom robusty.

A práve v tomto prípade „kyslosť“ kávy nebola problém — ale práve tá lacná spálená káva.

Prečo ťa môže páliť záha po káve ?

1. Prepraženie

Tmavé (až čierne), lesklé zrná znamenajú, že káva je prepražená, teda spálená. A spálená káva = nadmerná horkosť, ktorá môže podráždiť žalúdok.

2. Robusta ≠ arabica

Robusta je lacnejšia a menej kvalitná odroda ako arabica. Je prirodzene horkejšia a má viac kofeínu — to všetko môže zhoršiť pálenie záhy.

3. Staršia alebo lacná káva

Nekvalitné, staré zrná používané do kávových zmesí zo supermarketu môžu byť náročné na trávenie. Čerstvosť a kvalita robia veľký rozdiel.

Problém teda nie je v samotnej “kyslosti” kávy.

Problém je v kvalite kávových zŕn, kvalite a stupni praženia a a v jej zložení. Zjednodušene povedzme, že problém je v tom akú značku kávy piješ.

Vyber si značku kávy, ktorej zrnká sú krásne hnedé, jednotné, voňavé = na prvý pohľad lákavé. To ti ponúka káva KAAN.

💛 Výberová káva = menej horkosti, viac chutí

❌ Lacné značky zo supermarketu kávu prepražia naschvál. Prečo? Pretože ich zrná nie sú kvalitné a chuťovo nemajú čo ponúknuť. Tmavé prepraženie jednoducho „zabije“ pôvodnú chuť a zostane len horkosť, ktorá prehluší všetko ostatné. To spôsobuje žalúdočné problémy.

✅Výberová káva v KAAN sa praží jemne — presne tak, aby vynikli jej prirodzené chute, nie aby sa spálila. Niektoré kávy sú prirodzene čokoládové, iné ovocnejšie. Nie je to však “zlá kyslosť”. Je to prirodzená chuť kávy, ktorá je kvalitná a dokonale upražená. A tvoj žalúdok sa nám za to poďakuje. 💛

Zhrnutie: problém nie je káva. Ale tá, ktorú piješ.

Pálenie záhy po káve teda nemusí znamenať, že ti káva „škodí“.
Možno len piješ zlú kávu — prepraženú, lacnú, plnú robusty.

Výberová káva KAAN je jemnejšia, čistejšia a žalúdok ju má jednoducho radšej.
A ty si zaslúžiš kávu, ktorá ti robí dobre 💛


Ak nevieš, ktorou výberovkou začať, tu máš naše osvedčené tipy 👇

Daj nám follow aj na sociálnych sieťach a podeľ sa s nami o to ako si vychutnávaš svoje kávové chvíľky pohody.

Ďalšie články

Chocolate Melt Latte

Čokoládové latte – moderný kávový hit, s ktorým sa roztopíš. Káva od KAAN, krémové mlieko a roztopená čokoláda, ktorá spraví ikonické fŕkance po stenách pohára. Znie fancy? V skutočnosti je to úplne jednoduché a pripravíš si ho aj doma. Stačí káva, čokoláda a chuť trochu sa rozmaznať.

Tvoj ranný rituál: filtrovaná káva s Hario dripperom zdarma

Ráno. Otvoríš oči a vieš, že dnes máš čas na dobrú kávu. Nie tú instantnú, čo len „nejako“ prebudí. Ale takú, čo vonia, chutí a vyzerá ako z tvojej obľúbenej kaviarne.
Rozdiel? Tentoraz ju spravíš ty – doma, vo svojej kuchyni.

Vyhľadať

5% zľava na kávu 💛

☕ Zaregistruj sa a príde ti zľavový kód do emailu.

Prihlás sa do nášho newslettra a získaj ďalšiu zľavu 5%.