Prírodné ingrediencie
Prvým krokom bude príprava Apple Crisp sirupu. Určite by ste ho zohnali aj v obchode, ale spraviť si ho doma je skvelý spôsob ako v sezóne dozrievania jabĺk využiť domáce jablká. Jeho príprava navyše prevoňia celý váš domov jablkovými a škoricovými tónmi. Je to jednoduché, zdravšie a viete presne, čo do neho dávate.
Ingrediencie na Apple Crisp Sirup
- 1 šálka jablkovej šťavy
- 1/2 šálky hnedý cukor
- 1/2 ČL mletá škorica
- 1/4 ČL mletý muškátový oriešok
- 1/4 ČL mletá vanilka
- štipka soli

Ingrediencie na Apple Crisp Macchiato
- 200 ml mlieko (môže byť aj rastlinné)
- espresso (25ml) alebo double espresso (50ml) (podľa chuti) – odporúčame našu karamelovú Peru Charca Don Dago alebo Brazíliu Cascavel Vermelha s chuťovým profilom čokolády, mandlí a zeleného jablka
- 2-3 PL Apple Crisp sirupu
- Škorica alebo jablkové lupienky na ozdobu
Postup
1
Do väčšieho pohára si dajte 2-3 lyžice Apple Crisp sirupu. Množstvo sirupu zvoľte podľa chuti a podľa toho aké sladké chcete mať vaše výsledné macchiato.
Naparte si 200ml mlieka a vlejte ho priamo do pohára so sirupom.

2
Spravte si espresso a vlejte ho do mlieka. Hotovo 🙂
Na vrch môžete na ozdobu použiť šľahačku, jablkové lupienky alebo posypať mletou škoricou.
Premiešajte a vychutnávajte 🙂

Zaujímavosť
Apple Crisp Macchiato je kávový nápoj, ktorý kombinuje espresso s teplými chuťami jabĺk, škorice a korenín, typických pre jesenné dezerty. Ide o variáciu klasického macchiata, kde sa namiesto tradičných sladidiel používajú príchute inšpirované jablkovým “crispom” – populárnym dezertom z pečených jabĺk s chrumkavou (crisp) drobenkou z ovsených vločiek, masla a cukru.
Slovo „crisp“ v názve odkazuje na tento dezert. Neznamená to, že samotný nápoj je chrumkavý, ale evokuje chute spojené s týmto pokrmom – teplé, sladké, ovocné a mierne korenisté arómy, ktoré pripomínajú jeseň.
