Na tento recept ma inšpirovali moje raňajky – ovsená kaša ochutená trochou vanilky bourbon. Vyskúšali sme to teda aj v kombinácii s kávou. A podarilo sa, chuť je naozaj zaujímavá a príjemná s krémovou textúrou. Navyše, ovsené mlieko má vyšší obsah vlákniny, bielkovín a prebiotík, z ktorých sa potešia prospešné baktérie v črevách. V obchodoch sú dostupné aj edície barista, ktoré sú odporúčame pre kvalitné napenenie mlieka.
Ingrediencie
- double shot espresso (cca 50 – 60 ml) –
- odporúčame našu zmes Wake Me Up
- ovsené mlieko (odporúčame edíciu Barista pre lepšie napenenie) – 200 ml
vanilkový sirup – 20 ml - kocky ľadu (nemusí byť)
- vanilkový sirup – odporúčame náš sirup od Sirupoviny
Postup
1
V prípade, že si chcete pripraviť iced latte, nasypte do pohára kocky ľadu. Nie je to však potrebné, toto latte je skvelé aj v teplej forme. Do pohára nalejte 20ml vanilkového sirupu.
2
Napeňte si 200 ml ovseného mlieka a vlejte do pohára so sirupom.
3
Pripravte si double shot espresso (a.k.a dvojité espresso) – podľa typu kávovaru sa jeho objem môže líšíť, ale na docielenie ideálnej chuti tohto drinku by malo espresso mať okolo 50 – 60 ml. Pomaličky ho nalejte do pohára a krásne sa oddelia vrstvy peny, kávy a mlieka.
4
Premiešajte si ho a vychutnajte.
Tento lahodný drink je navyše aj veľmi fotogenický, tak ak si ho budete doma skúšať, nezabudnite nás označiť @kaan.roastery #wekaan
Tip baristu: Pomer množstva mlieka a sirupu si môžete voliteľne meniť podľa toho akú sladkosť a chuť kávy preferujete.