Ako sme si zamilovali kávu
Pre zaujímavosť, na kávu som naučila Kaja ja, pretože ju niekedy vôbec nepil. No kde by sme chodili na rande keď nie na kávu? 🙂 Pamätám si doteraz ako sme pili tie prepálene talianske zmesi a neriešili sme to. No keďže Kajo študoval na hotelovke ako kuchár/čašník, tak sa pohyboval od strednej na gastro scéne, a tak sme rýchlo prešli na lepšie kávičky. O káve sme sa Kajo postupne veľa naučil a začal naopak o mňa brávať sme si vyberať lepšie kaviarne s chutnými, neprepálenými kávami.
Teraz mi robí takéto krásne cappuccinka do výberovky a ja sa len usmievam 🙂
Karol
Kajo pracoval od strednej na rôznych pozíciách ako kuchár, čašník, barman, barista, obchodný zástupca. Všetky tieto pozície ho posunuli tam kde je dnes. Vie ako kávu správne pripraviť, je skvelý v latte art, vie ako na údržbu kávovaru a mlynčeka, a kto ho pozná, ten vie, že je aj skvelý obchodník.
Vďaka tomu a ďalším skúsenostiam je veľmi všestranný a ešte k tomu aj húževnatý, čoho dôkazom je, že od prvotného nápadu na pražiareň po deň kedy stojí pri svojej pražičke prešiel cca 1 rok 🙂
Anna
Pôvodne som vyštudovaná právnička, takže ja som tá, ktorá najčastejšie dostáva otázky ako som prišla k tejto práci. No tak prišlo to spontánne 🙂 Bola som 5 rokov na rodičovskej “dovolenke”, ktorá mi ochvíľu končí, a tak nápad a možnosť rozbehnúť pražiareň prišiel vo vhodnom čase, keďže som v práci pred materskou nepokračovala.
Svoje právne vedomosti využívam viac akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať a popri tom vediem všetky naše administratívne záležitosti. Zároveň napĺňam aj svoju záľubu a fotím pre nás fotky a tvorím content na sociálne siete pražiarne aj na náš blog.
A samozrejme som druhý hlavný ochutnávač kávy, ktorá ide do predaja 🙂
KA+AN
Nápad mať vlastnú pražiareň prišiel od Kaja a ja som ho len podporila. Ako som už písala, podvedome som vždy vedela, že budeme spolu aj pracovať. A tak sme spoločné večery pri telke vymenili za notebooky, hľadali sme dodávateľov, objednávali prvé vzorky, vzdelávali sa a riešili dizajn, web a kopec ďalších vecí..
A tak ako pražiareň postupne vznikala spojením našich nápadov, aj názov KAAN vznikol spojením našich krstných mien.
Stala sa súčasťou našich životov, skvele sa dopĺňame, keďže Kajo rieši skôr praktické veci a ja celkovú administratívu.
Je to také naše tretie dieťa 🙂
A tak sa o ňu aj staráme, venujeme sa jej, vzdelávame ju, sme hrdí na každý jej pokrok a sme šťastní keď ju ľudia chvália.
Tešíme sa ako pekne rastie, sme si pri tom oporou a navzájom si pomáhame.
Preto vedzte, že každým vašim nákupom u nás, podporíte mladú rodinu s lokálnym biznisom.
Ďakujeme.