Postup je extrémne jednoduchý a chuť je skvelá. My sme si ho pripravili z našej vianočnej kokosovej kávy a toto spojenie je veľmi zaujímavé a úplne vianočné.
Ingrediencie
- double shot espresso (cca 50 – 60 ml) – odporúčame našu vianočnú Coconut Magic
- mlieko – 150 ml
- vaječný likér – 50 ml
- mletý muškátový oriešok (nemusí byť)
- šľahačka (nemusí byť)
Postup
1
Pripravte si priamo do pohára dvojité espresso (double shot).
2
Do kanvičky na mlieko si nalejte 150 ml mlieka a 50 ml vaječného likéru. Napeňte to spolu v napeňovači na mlieko ako pri príprave klasického cappuccina a vlejte do pohára s kávou.
Jednotlivé sa vám po čase pekne oddelia a vytvorí to pekný vizuálny efekt.
3
Na vrch si už len doprajte šľahačky koľko sa Vám zažiada a posypte mletým muškátovým orieškom.
4
Pomaličky si ho už len vychutnajte 🙂
Tento lahodný drink je navyše aj veľmi fotogenický, tak ak si ho budete doma skúšať, nezabudnite nás označiť @kaan.roastery #wekaan #kaanrecipe
Tip baristu: Vyskúšať to môžete aj s kokosovým mliekom, ktoré len podporí kokosovú chuť kávy Coconut Magic.
Extra tip: Vyskúšajte si kávu pripraviť aj ako silný filter a priamo do mletej kávy pridať aj samotný muškátový oriešok.